Kolacja dla rodziny lub dla współpracowników.
Liczba gości: od 2 do 80 osób.
Miejsce: Sala I lub Sala II.
Śledź
w śmietanie z sałatką z selera naciowego, zielonego jabłka i pora
marynowany w ziołach z buraczkami i chrzanem
marynowany z czerwoną cebulą i piernikiem
Zupy
prawdziwie grzybowa z lanymi kluskami i kroplą śmietany
czerwony barszcz z chrupiącym krokietem
biały barszcz z boczkiem i jajkiem na pół
Pierogi
z kapustą i grzybami
z chrupiącą skórką z mięsem
z czerwoną soczewicą i majerankiem
Pasztet
pasztet mięsny best christmas of Qa
Pate z wątróbek z żurawiną
pasztet warzywny z soczewicy z warzywami i zieloną pietruszką
Sałatki
jarzynowa, czyli warzywa z sosem aioli i natką pietruszki
z gotowanych buraków, fasolki szparagowej, koziego sera i kaparów
z gotowanych na parze brokułów z fetą, prażonymi migdałami i czosnkiem
Ryby
grawalax z łososia z pomarańczą, kaparami i krążkami czerwonej cebuli
karp po żydowsku w piwie z rodzynkami
trzy ryby – łosoś, sola, halibut w galarecie
Mięsa
pieczony schab z ziołami i śliwką
pieczony indyk w ziołach z farszem ze szpinaku
terrina z kaczych udek z konfiturą z galaretką z białego wina
Desery
tort cynamonowy
rogaliki z makiem i rodzynkami
ciasto czekoladowe z żurawiną
Masz pytanie? Napisz do nas!