Liczba gości: 60-80 osób.
Miejsce: Qchnia Artystyczna / Sala II + Taras
Obiad odbywa się w Sali w głębi restauracji, na tarasie zostanie wyznaczonych
kilka stolików, które będą do dyspozycji gości.
Na początek
Prosecco ze świeżą maliną dla wszystkich gości
Na stołach
Sałatka ze świeżym szpinakiem, miękkim kozim serkiem, wytrawnym sosem malinowym, grubym pieprzem
Sałatka z kolorowych pomidorków koktajlowych z kruszonką z ziół, parmezanem, oliwą i czosnkowymi grzaneczkami
Talerze antipasti – włoskie wędliny, sery, oliwki, suszone pomidory, świeżo wypiekana foccacia z rozmarynem
Zupy do wyboru
Tradycyjny chłodnik z botwinką i jajkiem
Krem z białych warzyw z oliwą truflową i pestkami słonecznika
Dania główne do wyboru
Polędwiczka wieprzowa owijana bekonem z karmelizowanymi morelami na puree z żółtego grochu i sosem tymiankowym
Pieczony łosoś z czosnkowym szpinakiem, pieczonymi ziemniakami i sosem Beurre Blanc
Deser
Tort Malibu z musem z białej i ciemnej czekolady